En el nostra centre Bosc de Teràpies amb una experiència de més de cinc anys, impartint cursos i treballant com a Educadors de Massatge Infantil reconeguts per IAIM, hem tingut el plaer de conèixer a moltes famílies.

Ha estat i continua sent molt gratificant, per a nosaltres. El fet de poder comprovar la satisfacciĂł que expressen molts pares/mares desprĂ©s d’haver realitzat el curs/taller.

Testimoniatges de mares que parlaven de l’enorme impacte que tenia un bebè en les seves vides. A vegades, aclaparador per estar tan lligades a satisfer les necessitats del seu bebè, minut a minut. I com reconeixien que, el massatge els havia facilitat el procĂ©s d’adaptaciĂł a la maternitat.

Comentaven, al principi, que era tan difĂ­cil entendre el que necessitava el seu bebè: “no pot tenir gana, per la qual cosa ha de tenir son”. AixĂ­ que, intentaven dormir-ho, “no tĂ© son, haig de canviar el bolquer” … Van descriure com, amb el temps, van desenvolupar la capacitat de saber quina necessitat tenia i quan el seu bebè estĂ  bĂ© o no.

Un dels pares ho va resumir aixĂ­: “la prĂ ctica del massatge, em permet estar prop del meu bebè, conèixer-li amb major detall i millorar la seva capacitat de resposta.

Recordo la resposta d’un papĂ , en preguntar-li: què Ă©s el que mĂ©s t’agrada del teu bebè quan li fas massatge?… La seva resposta va ser: “descobreixes coses noves en ells, la primera vegada que li vaig fer aquest “massatge” vaig pensar, eh, ella tĂ© els meus dits als peus! No m’havia molestat a mirar-li els peus i simplement eren allĂ­”.

Moltes mares van esmentar diverses vegades els beneficis del massatge sobre el benestar físic dels seus bebès. Deien que el massatge els havia ajudat a solucionar problemes específics que tenia el seu bebè, com per exemple: còlics i falta de somni.

Un pare va comentar: “massejar al meu bebè el va ajudar a calmar-lo quan estava estressat”.

Alguns deien sentir-se més confiats en el seu paper de pares. Que era una oportunitat per a fer una activitat específica, creant una interacció útil i satisfactòria amb el seu fill.

AixĂ­, va ser resumit per un dels pares: “el curs ha estat genial perquè sento que ens estem comunicant de moltes mĂ©s formes”.

Una mare va descriure el massatge com l’Ăşnic temps que passava amb la seva filla mentre estava desperta perquè durant altres perĂ­odes de vigĂ­lia estava ocupada amb les feines de casa o cuinant. Amb la prĂ ctica del massatge se sentia mĂ©s relaxada i augmentava la seva autoestima.

Per a resumir l’opiniĂł general de la majoria dels pares/mares sobre el massatge infantil, una mare va escriure: “Em sento molt mĂ©s segura d’interactuar i comprendre al meu bebè. Sento que el massatge ha contribuĂŻt enormement a desenvolupar el vincle entre nosaltres”.

És meravellós poder fer somriure al meu bebè amb només tocar-ho!

El Masaatge Infantil mètode  J.Gor que impartim a Bosc de Teràpies, ens confirma la seva eficàcia.