En el nostra centre Bosc de Teràpies amb una experiència de més de cinc anys, impartint cursos i treballant com a Educadors de Massatge Infantil reconeguts per IAIM, hem tingut el plaer de conèixer a moltes famílies.

Ha estat i continua sent molt gratificant, per a nosaltres. El fet de poder comprovar la satisfacció que expressen molts pares/mares després d’haver realitzat el curs/taller.

Testimoniatges de mares que parlaven de l’enorme impacte que tenia un bebè en les seves vides. A vegades, aclaparador per estar tan lligades a satisfer les necessitats del seu bebè, minut a minut. I com reconeixien que, el massatge els havia facilitat el procés d’adaptació a la maternitat.

Comentaven, al principi, que era tan difícil entendre el que necessitava el seu bebè: “no pot tenir gana, per la qual cosa ha de tenir son”. Així que, intentaven dormir-ho, “no té son, haig de canviar el bolquer” … Van descriure com, amb el temps, van desenvolupar la capacitat de saber quina necessitat tenia i quan el seu bebè està bé o no.

Un dels pares ho va resumir així: “la pràctica del massatge, em permet estar prop del meu bebè, conèixer-li amb major detall i millorar la seva capacitat de resposta.

Recordo la resposta d’un papà, en preguntar-li: què és el que més t’agrada del teu bebè quan li fas massatge?… La seva resposta va ser: “descobreixes coses noves en ells, la primera vegada que li vaig fer aquest “massatge” vaig pensar, eh, ella té els meus dits als peus! No m’havia molestat a mirar-li els peus i simplement eren allí”.

Moltes mares van esmentar diverses vegades els beneficis del massatge sobre el benestar físic dels seus bebès. Deien que el massatge els havia ajudat a solucionar problemes específics que tenia el seu bebè, com per exemple: còlics i falta de somni.

Un pare va comentar: “massejar al meu bebè el va ajudar a calmar-lo quan estava estressat”.

Alguns deien sentir-se més confiats en el seu paper de pares. Que era una oportunitat per a fer una activitat específica, creant una interacció útil i satisfactòria amb el seu fill.

Així, va ser resumit per un dels pares: “el curs ha estat genial perquè sento que ens estem comunicant de moltes més formes”.

Una mare va descriure el massatge com l’únic temps que passava amb la seva filla mentre estava desperta perquè durant altres períodes de vigília estava ocupada amb les feines de casa o cuinant. Amb la pràctica del massatge se sentia més relaxada i augmentava la seva autoestima.

Per a resumir l’opinió general de la majoria dels pares/mares sobre el massatge infantil, una mare va escriure: “Em sento molt més segura d’interactuar i comprendre al meu bebè. Sento que el massatge ha contribuït enormement a desenvolupar el vincle entre nosaltres”.

És meravellós poder fer somriure al meu bebè amb només tocar-ho!

El Masaatge Infantil mètode  J.Gor que impartim a Bosc de Teràpies, ens confirma la seva eficàcia.